sobota, 24. oktober 2009

Anglija: Rekordno število videnj NLP-jevV Angliji se letos pričakuje rekordno število videnj NLP-jev, glede na stotine videnj, ki so bila prijavljena v prvih šestih mesecih tega leta. Policisti so ministrstvu za obrambo oddali poročila o nenavadnih kroglah in neznanih lebdečih objektih.
Letos so angleški policisti zabeležili že kar 231 prijav videnj neznanih letečih predmetov, poroča časopis The Sun. V letu 2008 je bilo teh videnj 285, leta 2007 135, leta 2006 pa 97.
Pričakujejo, da bo opažanj še več, kajti vedno večje število ljudi s seboj nosi digitalne fotoaparate in kamere, s katerimi lahko posnamejo nenavadne objekte.
Nick Pope, ki je v preteklosti vodil angleški vladni projekt o raziskovanju NLP fenomena in ki se šteje za vodilnega moža s tega področja, je za The Sun dejal: "Sedaj smo na dobri poti, za dosežemo rekordno število prijav v enem letu. Že za lansko leto sem mislil, da je število prijav veliko, vendar kolikor vidimo, do sedaj, bo število letos še večje."
Lani je angleško obrambno ministrstvo v javnost dalo poročila o nenavadnih in nepojasnjenih videnjih, ki so jih prejeli med leti 1986 in 1992. V enem izmed njih je letalo družbe Alitalia, ki je bilo blizu letališča Heathrow, kamor je bilo namenjeno, poročalo o bližnjem srečanju z NLP-jem, ki ga je pilot opisal kot "podobnega raketi - izstrelku, svetlo rjavega, okoli 3 metre dolgega, vendar brez kakršnih koli izpušnih plinov".
Še o dveh srečanjih so poročali poleti leta 1991, ko je letalo, ki je letelo na letališče Gatwick, poročalo o "objektu brez kril", ki je letelo mimo leve strani letala. O podobnem objektu je poročalo tudi letalo, ki je v istem času zapuščalo to letališče.
Ti dokumenti tudi podrobno opisujejo primer ameriškega pilota zračnih sil (Air Force), ki je trdil, da mu je bilo leta 1957 naročeno, da mora sestreliti NLP, ki je letel preko južne Anglije, kasneje pa so mu ukazali, da o tem incidentu ne sme nikoli govoriti.


Prevod in priredba: justa.4t.com
Vir: http://www.cosmicparadigm.com/
__________________________________________________________


__________________________________________________________

Ni komentarjev:

Objavite komentar