petek, 30. oktober 2009

Brazilija umaknila oznako zaupno NLP poročilom iz 80ih

Brazilska vlada je te dni odstranila oznako zaupno NLP poročilom iz osemdesetih let, ki so se tako pridružili dokumentom iz 50., 60. in 70. let, ki so že na voljo javnosti, kar šteje okrog 4000 strani pomembnih informacij.
Nedavno razkritje je še posebej pomembno, ker vsebuje na desetine poročil o NLP videnjih z 19. maja 1986, tako imenovane »uradne noči NLP-jev v Braziliji« (Official UFO Night in Brazil), ko so radarji zaznali 21 letečih predmetov, ki so, glede na vojaške vire, leteli v skupini veliki okrog 100m. Opazili so jih tudi civilisti, kajti ti NLP-ji so dobesedno napolnili radarje največjih brazilskih letališč, kot so Sao Paolo in Rio de Jeneiro, tako, da je vojska poslala za njimi kar nekaj vojaških letal Mirage in F5.
Kot rezultat »invazije«, je naslednje jutro na nacionalni televiziji nastopil minister za zračne sile, brigadir Octavio Moreira Lima, ter javno razkril ves incident, nekaj ur kasneje pa so o tem javno spregovorili tudi piloti in poveljniki, ki so sodelovali v »lovu«.
Od leta 2007 pa do danes je bilo v Braziliji kar nekaj razkritji zaupnih dokumentov, kar je v večini posledica NLP kampanije z imenom »Svoboda informacij sedaj«, ki jo je leta 2004 začel brazilski odbor za NLP raziskave. Najnovejše razkritje obsega več kot 2200 strani, nekoč tajnih dokumentov, ki so bili dani odboru ter poslani tudi v brazilski narodni arhiv.
Konec julija je prišlo v javnost tudi več stotine dokumentov uradnega Preiskovalnega urada za neznane zračne fenomene (SIOANI), ki je del brazilskih zračnih sil, ki so jasno pokazali, kako je vojska obravnava NLP fenomen v 60. in 70. letih. Glede na to, da SIOANI ni bila agencija visoko zaupne narave in da je za svoje delo najemala celo civilne raziskovalce, kaže na to, da je Brazilija prva država, ki uradno in javno priznava resničnost NLP fenomena in ga tudi javno raziskuje.

Na tej povezavi si lahko naprimer ogledate nekaj barvnih slik, ki so jih narisali vojaški raziskovalci po poročanju civilnega prebivalstva in so danes dostopne vsem. Povezava
Na tej strani se nahaja le nekaj barvnih slik NLP-jev, ki so bile pred kratkim razkrite in so jih v Braziliji videli v 60. in 70. letih. Te slike so bile shranjene v arhivih urada SIOANI, v katerem se nahaja še veliko drugih dokumentov, ki še čakajo, da pridejo v javnost.
Na spletni strani brazilske NLP revije - http://www.ufo.com.br/documentos/sioani/ - si lahko ogledate več kot tisoč dokumentov, preko 200 fotografij iz arhiva SIOANI in operacije »Krožnik«, ki je potekala leta 1977 na območju Amazonije ter večje število ostalih dokumentov iz različnih vojaških virov.

vir: cosmicparadigm

_______________________________________________________________


_______________________________________________________________

Ni komentarjev:

Objavite komentar