sreda, 21. oktober 2009

V bližini Ljubljane opažene neznane leteče formacije (nedelja, 18.10.2009)Po mejlu je prišlo poročilo očividca, ki je na nebu, 25km jugovzhodno od Ljubljane, opazil nenavadne dejavnosti.
            _________________________________________________

Ne vem kaj sem opazoval, vem le da je bilo precej nenavadno in do sedaj česa podobnega še nisem videl. Čeprav sem o videnjih NLP nad Slovenjo in na sploh kar precej skeptičen, vam vseeno pošiljam kratek opis videnega. Bilo je nekaj čez 21. uro v nedeljo 18. 10. 2009 okrog 6 km vzhodno od Grosuplja. Bila je tema in ko sem prišel iz hiše na južni strani sem se ozrl v nebo in zagledal precej velik oblak, na sredini pa megleno rumeno svetlobo v velikosti Lune. Rahlo se je premikalo proti zahodu, vendar sem tisti trenutek pomislil, da je pač Luna in da se premika oblak in imam občutek da se premika Luna. Ko sem napotil nazaj v hišo me je preletel čuden občutek da luna pač ne more biti saj sem pred nekaj dnevi videl zadnji krajec in je sedaj kvečjemu mlaj. Še enkrat sem se napotil ven in nekoliko podrobneje ogledal svetlobo in oblak. Svetloba je bila nedoločene velikosti brez jasnih obrisov oblak okrog nje pa precej velik in nekoliko temnejši od neba. Velikost oblaka je bila približno 10 – 15 krat večjega premera kot sama svetloba in je pokrival približno 1/10 vidnega neba. Pogledal sem okrog če so še kje kakšni oblaki pa jih ni bilo in je bila vidljivost zvezd normalna, le preko oblaka, ki sem ga opazoval ne. Najbolj nenavadno pa se mi zdi, da je bil okrog oblaka (mogoče malo manjši od oblaka) popoln krog kot nekakšen svetlobni balon (kot modrikast steklen balon velikih razsežnosti). Še najbolj bi mogoče spominjal na milni mehurček velikih razsežnosti. Nekaj čas sem še opazoval in opazil da se dva svetlobna objekta (prav tako zakrita z majhnimi oblački) oddaljujeta eden za drugim od večjega. Ta dva sta se usmerila proti severozahodu okrog njiju pa ni bilo svetlobne krogle. Rekel sem si, kaj zdaj to počnejo, sigurno kakšna NATO-va letala. Zvoka nisem slišal nobenega, težko pa ocenim višino in dejansko velikost objekta z oblakom. Objekt je potoval od sredine neba ko sem ga opazil pa do zahoda približno 6 minut Mislim da je bila višina nad 3 km. Potem, ko je objekt počasi izginil na zahodu sem visoko na nebu opazil letalo (utripajoča luč in oddaljen zvok) in sem imel občutek da je kar precej višje od objekta, ki sem ga pred tem opazoval.
Očividec
P.S.
No saj vem da ni nič dramatičnega in da tole najbrž niso bili nezemljani ampak vseeno me zanima kako lahko vlečeš s sabo ogromen oblak oziroma senco, povsem neslišno letiš po zraku in oddajaš močno luč in s posebnim svetlobnim efektom ustvariš navidezni stekleni balon. Vsako mnenje je dobrodošlo.
             _________________________________________________
Sledi še citat iz drugega mejla, v katerem sem ga prosil, če mi odgovori na nekaj vprašanj:
     
             _________________________________________________Pozdravljeni,
Sem se odločil, da vam na kratko odgovorim na vprašanja, čeprav vam je verjetno jasno da sta ime in priimek izmišljena ker ne želim nobene javnosti ali publicitete. Enostavno sem začutil potrebo, da nekomu nekoliko podrobneje opišem videnje... ... in veliko mero skepticizma v nlp, sem bil pač precej presenečen, ko sem objekt opazoval, še bolj pa ko sem o tem razmišljal. Tudi sam si ne želim srečanj in videnj nlp-jev, saj dokler so nlp le teoretična možnost in se zraven lahko veselo smeješ je to zabavno. Če pa si pred dejstvom, da to sprejmeš za dokončno realnost pa se ti globoko v tebi kar precej stvari postavi na glavo. Za enkrat na srečo še lahko ostajam skeptik, nič več pa tako vesel in brezskrben.

Odgovor:
Hitrost bi težko ocenil kot tudi višino. Predvsem me je fascinirala velikost objekta kot celote. Objekt je bil vsaj kakšnih 4-6000 m visoko saj se je z oddaljevanjem na zahod njegova velikost razmeroma počasi zmanjševala. Če pomislim na športno letalo ki leti na 1000 m se z oddaljevanjem njegova navidezna hitrost hitro zmanjšuje prav tako pa tudi njegova velikost. Objekt ki sem ga opazoval pa je imel na zahodnem horizontu skoraj enako velikost in hitrost. Po hitrosti leta je bolj spominjal na reaktivna letala ki letijo na višini 8-10000 m, vendar je bila velikost objekta (izvor svetlobe znotraj oblaka) vsaj 10-20 krat večja od letala na taki višini. Po občutku bi rekel da je objekt letel nižje od 8000 m. Oblak v sredini katerega se je objekt gibal, pa je bil še 10-15krat večji (po premeru). Če povem občutek, se mi zdi, da je bil osrednji objekt velikosti večje ladje na morju (vsaj 100 m), lahko pa tudi strnjena formacija manjših objektov, ki so bili v oblaku videti kot eno. Objekti so bili nedvomno vodeni oz upravljani, saj sta se manjša dva, ko sta se ločila od večjega pomikala precej hitreje in v začrtani smeri. Ni bilo nobenih nenadnih sprememb smeri kot tudi ne pospeškov ali spreminjanja barve svetlobe.
Vse se je gibalo popolnoma neslišno, tako da sem po odhodu objekta iz vidnega polja namenoma ogledoval nebo in poslušal in tako opazil tisto letalo na visoki višini in ga tudi slišal. Oblak ki je vse skupaj zakrival se je gibal povsem skladno z objektom in je bil hkrati edini oblak na nebu. Vsekakor pa je bil najbolj fascinanten mavrični balon ogromne razsežnosti, Verjetno je šlo za lomljenje svetlobe v oblaku, ker je bil v sredini močan vir svetlobe. Če bi objekt potoval podnevi bi ga zanesljivo okarakteriziral kot običajen velik osamljen oblak na nebu.
Objekt ni bil primerljiv z nobenim do sedaj videnim ali znanim. Klasičen balon na topel zrak zagotovo ni bil kakor tudi ne vremenski. Lahko bi bil velik Zepelin v celoti osvetljen in obdan z meglo, vendar mi nista jasna manjša dva objekta. Utrinke in druge nebesne pojave poznam, prav tako pa tudi efekte reflektorjev na nočnem nebu. Ničesar od tega ni bilo.
»Za enkrat je edina možna razlaga, da je šlo za formacijo vojaških letal, ki letijo povsem neslišno in ki so sposobna ustvarjanja velikih oblakov okrog sebe za zaščito pred pogledom, vendar mi ni jasno zakaj potem tako močna osvetlitev v samem jedru oblaka«.


To je tudi vse kar lahko povem in napišem o tem.
______________________________________


______________________________________

Ni komentarjev:

Objavite komentar