ponedeljek, 23. november 2009

Cepljenje proti gripi globalna zarota?


Helsinški monitor Slovenije opozarja, da je cepljenje proti novi gripi globalna zarota, katere cilj je razredčenje svetovne populacije.
Po besedah predsednice združenja Neve Miklavčič Predan, ki se sklicuje na poročanje novinarke Jane Burgermeister, so novo gripo ustvarile svetovna elita in nekatere farmacevtske družbe. Zaradi posledic cepljenja bi lahko v desetih letih umrlo pet milijard ljudi, preostali dve milijardi pa bi imeli čistejšo vodo in okolje. Izbranci bi prišli tudi do velikih ozemelj.

Cepivo farmacevtske družbe Baxter, ki naj bi bilo bolj varno od generalnega cepiva družbe GlaxoSmithKline in s katerim se bodo cepili določeni sloji prebivalstva, naj bi vsebovalo nanočipe, s katerimi naj bi nadzorovali tiste, ki bodo preživeli cepljenje.

Miklavčič Predanova pravi, da gre za poskuse na ljudeh, ki so po svojih dimenzijah strašnejši od poskusov v nacistični Nemčiji. Po njenem mnenju pandemska gripa ne obstaja, saj ni dovolj razširjena, umrljivost pa je prenizka.


ZDA
 Ameriški center za nadzor nalezljivih bolezni ocenjuje, da se je med aprilom in julijem z novo gripo okužilo med 1,8 in 5,7 milijona Američanov.
V omenjenem obdobju naj bi zaradi okužbe hospitalizirali med 9.000 in 21.000 ljudi. Po ocenah naj bi se sicer na vsak potrjeni primer okužbe z novo gripo pojavilo 80 nepotrjenih, na vsako potrjeno hospitalizacijo pa še tri nepotrjene.

Strokovnjaki centra domnevajo, da je bila velika večina okužb milih, zato ljudje niso poiskali zdravniške pomoči ali se testirali za virus H1N1.

Po koncu julija je stopnja testiranja in hospitalizacij padla, zato za kasnejše obdobje strokovnjaki niso mogli dati natančnih ocen.
 
 
SLOVENIJA
Kar 83,5 odstotka Slovencev se ne namerava cepiti proti novi gripi, medtem ko se jih je 5,5 odstotka že cepilo, 9,5 odstotka pa jih to še namerava storiti.
Anketa, objavljena v časniku Nedelo, je pokazala, da se 37 odstotkov vprašanih ne bo cepilo zaradi stranskih učinkov cepiva, 34 odstotkov, ker se okužbe z novo gripo ne bojijo, 16 odstotkov pa jih nasprotuje vsem vrstam cepljenja.

Predstojnica Centra za nalezljive bolezni Alenka Kraigher ocenjuje, da je odziv ljudi na možnost cepljenja povezan predvsem s strahovi glede morebitne nevarnosti, čemur pa po njenem mnenju nemalokrat botrujejo neutemeljene informacije o stranskih učinkih cepiva.

Po besedah Kraigherjeve se po cepljenju lahko pojavijo lažji stranski učinki, kot je oteklina ali blaga bolečina v roki, hud stranski učinek pa naj bi se pojavil le pri enem od milijon cepljenih.

vir: www.menshealth.siNi komentarjev:

Objavite komentar