torek, 03. november 2009

Prvič posneta "ugrabitev" živine, Anglija

Šokirani Derek Bridges je razkril posnetek, za katerega NLP eksperti pravijo, da prikazuje nezemljane kako "prežarčujejo" bizona na njihovo vesoljsko ladjo.
Upokojeni Derek je prizor posnel potem, ko je pozno zvečer, skozi okno svoje hiše opazil utripajoče žareče krogle, ki so lebdele nad sosedovo kmetijo. Na posnetku dve luči lebdijo nad poljem in zdi se da žival leti proti njim, potem pa izgine v njih. Preden NLP-ji dokončno izginejo v noč, se sliši visok kričeč glas.

69 letni Derek je povedal: "Nisem mogel verjeti svojim očem. Prepričan sem, da je to resnično."
Povedal je, kako je opazil nenavadne luči nad sosedovo kmetijo, ko je pogledal skozi okno svoje hiše blizu Basingstoka, Hampshire, medtem, ko se je odpravljal spat. Hitro je zgrabil svojo kamero in začel snemati incident, ki se je zgodil v vasici Overton, okrog 22.30. Živi na območju, kjer je največ pašnikov bivolov v Angliji in se nahaja blizu vojaške baze, ki jo uporabljajo specialne enote.

"Ravno sem pogledal skozi okno, preden sem šel v posteljo. Najprej nisem bil prepričan, kaj vidim. Zaenkrat mi oči še dobro služijo in lahko sem videl nekaj žarečega, ki je izgledalo temno rdeče barve, slab kilometer proč. To se je dogajalo okrog 20 minut in potem se je nenadoma pojavila močna bela svetloba," govori Derek. "Takrat sem vzel v roke mojo kamero in začel vse to snemati; dvoje luči, ki so bile visoko v zraku. Ko sem snemal, nisem opazil, da je bilo nekaj pod njimi, ko pa sem to naslednji dan predvajal na večjem zaslonu, sem videl, da je tam." (posnetek si lahko ogledate spodaj)

"Verjamem, da je na posnetku NLP in žival, ki jo prežarčujejo na krov, ki bi lahko bila bizon ali pa konj. Kolikor mi je znano, je to prvič, da je nekdo dejansko posnel "ugrabitev" živali."

Strokovnjaki za NLP fenomen trdijo, da ima ta pojav, v katerem nezemljani ugrabljajo živino za preiskave že dolgo zgodovino, predvsem v ZDA. Žival pride kdaj vrnjena živa ali pa pohabljena. Pogosto se pojavijo poročila o živalskih truplih, ki ležijo na poljih, nenavadno pa je to, da jim manjkajo telesni deli in njihova kri je izpita, brez da bi bila koža poškodovana.

Ločeni Derek je povedal, da je govoril z delavcem na tej farmi, ki mu je povedal, da so našli nekaj mrtvih živali, v času, ko je nastal posnetek.

Na kmetiji - ki je v lasti zmagovalca Formule 1 leta 1979, Jodya Scheckterja - trdijo, da ne pogrešajo živine. Gospodarica Sara Whittall pravi: "Še nikoli nismo videlo nobenih nezemljanov in NLP-jev tu okrog, tako, da tudi nismo imeli še nobenig ugrabitev."

Vseeno pa je to območje vroča točka NLP videnj. Junija, lansko leto, so družine v Basingstoku poročale o videnju ducat oranžno žarečih se krogel, ki so lebdele na nebu nad mestom. "Nezemeljsko" floto so posneli na film, kako je spreminjala formacije več kot pol ure, bližnje vojaške oblasti pa tega dogodka nočejo komentirati, zaradi "varnostnih razlogov".

Neki voznik tovornjaka je avgusta 2007 poročal o videnju nezemljanov, 10km proč od te kmetije. Ta posnetek bo sedaj predvajan na NLP konferenci v Scarboroughu.


Poznavalec Nick Pope, ki je v preteklosti vodil angleški vladni NLP projekt, je izjavil, da to zadnje videnje zahteve takojšnjo preiskavo. Dodal je:"Če je ta posnetek resničen, bi lahko bil izrednega pomena."

NLP raziskovalec Kenneth Parsons, član britanskega združenja "Skrivnosti Zemlje in zraka", je prepričan, da je to prvi ponetek, ki prikazuje ugrabitev živine s strani nezemljanov. "Ta posnetek je kot sveti gral. To je prvič, da je nekaj takega posneto s tako kvaliteto. Kjer je nastal ta posnetek ni nobenih javnih luči in navadno je tam temna in tiha noč, tako da ni nobene preproste razlage za ta pojav."

Derek je še povedal, da je tudi naslednji večer gledal skozi okno, če se bodo luči vrnile in je videl tri helikopterje, ki so leteli nad poljem, kot, da bi nekaj iskali.

Angleško Ministrstvo za obrambo je dogodek komentiralo le z besedami: "Naše ministrstvo preučuje NLP poročila, le da bi ugotovilo, če je bil naš zračni prostor kršen s kakšne sovražne strani oz neavtorizirane vojaške aktivnosti. Če dokazi ne kažejo na potencialno nevarnost, nimamo nikakršne potrebe po identificiranju vsakega posameznega videnja."

Marca letos pa se je čez lužo zgodil podoben primer, ameriški kmet Mike Duran krivi nezemljane, za trupla živine, ki jih je našel na svojih pašnikih, brez notranjih organov. Trdi, da so nezemeljska bitja ugrabila njegovo kravo in jo kirurško pregledala in nato vrnila truplo. Krava je bila najdena brez vim in z odstranjenimi reproduktivnimi organi, v okrožju Animas, Colorado.
Duran dodaja, da se je to zgodilo, ko je na nebu opazil nenavadne luči, okrogle ki so lebdele nad njegovim rančom, nato pa iznenada izginile.

Viri: ufocasebook, allnewsweb


Zgodba se je pojavila tudi v informativni oddaji na italijanski nacionalni televiziji in vzdignila nemalo prahu med ljudmi. Posnetek si lahko ogledate --tukaj--.


Tukaj pa je video posnetek, ki ga je naredil Derek Bridges.


_____________________________________________________________


_____________________________________________________________

Ni komentarjev:

Objavite komentar