petek, 30. oktober 2009

Brazilija umaknila oznako zaupno NLP poročilom iz 80ih

Brazilska vlada je te dni odstranila oznako zaupno NLP poročilom iz osemdesetih let, ki so se tako pridružili dokumentom iz 50., 60. in 70. let, ki so že na voljo javnosti, kar šteje okrog 4000 strani pomembnih informacij.
Nedavno razkritje je še posebej pomembno, ker vsebuje na desetine poročil o NLP videnjih z 19. maja 1986, tako imenovane »uradne noči NLP-jev v Braziliji« (Official UFO Night in Brazil), ko so radarji zaznali 21 letečih predmetov, ki so, glede na vojaške vire, leteli v skupini veliki okrog 100m. Opazili so jih tudi civilisti, kajti ti NLP-ji so dobesedno napolnili radarje največjih brazilskih letališč, kot so Sao Paolo in Rio de Jeneiro, tako, da je vojska poslala za njimi kar nekaj vojaških letal Mirage in F5.
Kot rezultat »invazije«, je naslednje jutro na nacionalni televiziji nastopil minister za zračne sile, brigadir Octavio Moreira Lima, ter javno razkril ves incident, nekaj ur kasneje pa so o tem javno spregovorili tudi piloti in poveljniki, ki so sodelovali v »lovu«.
Od leta 2007 pa do danes je bilo v Braziliji kar nekaj razkritji zaupnih dokumentov, kar je v večini posledica NLP kampanije z imenom »Svoboda informacij sedaj«, ki jo je leta 2004 začel brazilski odbor za NLP raziskave. Najnovejše razkritje obsega več kot 2200 strani, nekoč tajnih dokumentov, ki so bili dani odboru ter poslani tudi v brazilski narodni arhiv.
Konec julija je prišlo v javnost tudi več stotine dokumentov uradnega Preiskovalnega urada za neznane zračne fenomene (SIOANI), ki je del brazilskih zračnih sil, ki so jasno pokazali, kako je vojska obravnava NLP fenomen v 60. in 70. letih. Glede na to, da SIOANI ni bila agencija visoko zaupne narave in da je za svoje delo najemala celo civilne raziskovalce, kaže na to, da je Brazilija prva država, ki uradno in javno priznava resničnost NLP fenomena in ga tudi javno raziskuje.

Na tej povezavi si lahko naprimer ogledate nekaj barvnih slik, ki so jih narisali vojaški raziskovalci po poročanju civilnega prebivalstva in so danes dostopne vsem. Povezava
Na tej strani se nahaja le nekaj barvnih slik NLP-jev, ki so bile pred kratkim razkrite in so jih v Braziliji videli v 60. in 70. letih. Te slike so bile shranjene v arhivih urada SIOANI, v katerem se nahaja še veliko drugih dokumentov, ki še čakajo, da pridejo v javnost.
Na spletni strani brazilske NLP revije - http://www.ufo.com.br/documentos/sioani/ - si lahko ogledate več kot tisoč dokumentov, preko 200 fotografij iz arhiva SIOANI in operacije »Krožnik«, ki je potekala leta 1977 na območju Amazonije ter večje število ostalih dokumentov iz različnih vojaških virov.

vir: cosmicparadigm

_______________________________________________________________


_______________________________________________________________

Ugrabitev Betty in Barneya Hill


Na justa.4t je sedaj nov članek o eni izmed najbolj znanih domnevnih ugrabitev nezemljanov, primer Betty in Barneya Hill, iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. Primer je bil takrat zelo odmeven in je spremenil pogled ljudi na NLP fenomen in nezemljane, obenem pa še danes buri duhove, kajti Betty je pod serijo hipnoz zelo natančno narisala zvezdno karto, s katere naj bi bili nezemljani in sicer Zeta Reticuli 1 in Zeta Reticuli 2, s tem da so 3 zvezde v tem sistemu odkrili šele slabo desetletje kasneje.
Zanimivost pri tem primeru je tudi to, da se takrat prvič pojavi opis nezemljanovi rase Greji (Sivi), ki so danes najbolj "popularni".
Priporočam tudi ogled epizode UFO Hunters - Abductions (Ugrabitve, s1e3), ki govori tudi o tem primeru in si jo lahko ogledate tukaj.

Članek: Povezava_______________________________________________________________


_______________________________________________________________

torek, 27. oktober 2009

Ljudje naj bi v Območju 51 delali skupaj z nezemljani

Upokojeni strojni inženir, trdi, da je bil med leti 1966 - 79 zaposlen v Area 51, kjer naj bi bilo tudi veliko število nezemljanov, z velikimi umskimi sposobnostmi, z nekaterimi pa naj bi delal tudi sam.
Oglejte si video, kjer govori o tem ter o projektih, na katerih je delal v tej skrivni bazi.______________________________
  

______________________________

ponedeljek, 26. oktober 2009

Odkrili največjo piramido na svetu, izgubljeno majevsko mesto Mirador, Gvatemala

V petek, 23. oktobra ('09) so na ameriškem televizijskem kanalu CNN poročali o odkritju, verjetno največje piramide na svetu po volumnu, v Gvatemali. Izgubljeno majevsko mesto El Mirador, kjer se nahaja piramida, leži sredi težko dostopne džungle in je bilo odkrito leta 1926, vendar tudi potem še dolga desetletja neraziskano, dokler ni Ian Graham leta 1962 izdelal prvo karto območja. Pod gosto džunglo naj bi se v bližini skrivalo še več manjših piramid, odkrili pa so tudi v kamen vklesano zgodbo, o nastanku ljudi, vsa ta odkritja pa naj bi zelo spremenila razumevanje Majev. Do teh najdb je prišla skupina arheologov pod vodstvom Richarda Hansena.
Oglejte si poročanje CNN-a o tem pomembnem odkritju__________________________________
    

__________________________________

Pojavljanje NLP-jev v zgodovini


Na justa.4t je od danes naprej nov, zelo zanimiv, obširen članek o pojavljanju NLP-jev skozi človeško zgodovino, z veliko slikovnega materiala, od prazgodovinskih jamskih risb, do slik in fresk iz srednjega veka, na katerih lahko na nebu vidimo marsikateri objekt, dvomljivega izvora. 
Priporočam ogled: Povezava___________________________


___________________________

Magonia UFO database

Na naši strani justa.4t je dodana obširna baza podatkov, tako imenovana "Magonia UFO sightings database", v kateri so zbrana vsa znana videnja v stoletju med leti 1868 in 1968.  Povezava
________________________________


________________________________

nedelja, 25. oktober 2009

Peticija za 4. sezono UFO Hunters

Podprite nadaljevanje oddaje UFO Hunters na History Channel!______________________________________


______________________________________