sobota, 19. december 2009

NLP nad Vipavsko dolino leta 1988/89

Pred nekaj dnevi sem se pogovarjal z upokojenim policistom, ki je služboval tudi na policijski enoti v Ajdovščini. Povprašal sem ga tudi, če je kdaj v svoji karieri doživel kaj nenavadnega in povedal mi je za dogodek.

Nekaj let pred osamosvojitvijo, leta 1988 oz 1989 (ni se mogel točno spomniti) so od nekaj prebivalcev osrednjega dela Vipavske doline prejeli klice, da se na nebu dogaja nekaj čudnega. Policisti so odšli preverit zadevo in opazili, da je zahodno od Ajdovščine, v smeri proti Novi Gorici, na nebu žareča krogla, ki je spreminjala barve. Fenomen je bil tako nenavaden, da omenjeni policist še sedaj pravi, da tega ne bo nikdar pozabil. Krogla se je nahajala nekaj 100 metrov od tal, ne preveč nizko, ter nepremično lebdela ter spreminjala barve, v katerih je žarela. Ta fenomen naj bi trajal kar nekaj ur, naslednji dan pa se je celo ponovil, na istem mestu. Na mesto je kmalu prišla tudi jugoskovanska vojska, kateri je bila takrat policija podrejena, ter prevzela nadzor nad preiskavo.
Ta gospod tudi pravi, da so takrat ta okrogel objekt lahko samo opazovali, ničesar pa niso smeli komentirati. Še več, ko je bilo tega nenavadnega dogodka konec, jim je vojska celo prepovedala govoriti o tem in tako je JNA vse to prikrila, da ni prišlo nič v medije.

Sam imam pričo za verodostojno, saj čemu bi si sploh izmišljeval take reči po več kot dvajsetih letih. Poskusil bom dobiti še kakšne dodatne informacije, bolj podroben opis žareče krogle, ki ga sedaj nisem, saj sem ostal skorajda brez besed. Zdelo se mi je, kot da poslušam obnovo kakšnega dela Dosjejev X.
Obenem pa naprošam kogarkoli, ki to bere in ima kakšne informacije oz celo kakšno fotografijo, da se mi prosim javi na e-mail naslov justa.4t@gmail.com .

29. oktobra 2009 je bila na History channel 10. epizoda (3. sezona) UFO Hunters z naslovom Dark presence, v kateri raziskujejo ravno fenomen tovrstnih NLP-jev oz žarečih krogel, ki spreminjajo barvo. To epizodo si lahko v celoti ogledate tudi na justa.4t in sicer na --tej povezavi--.