ponedeljek, 25. januar 2010

Odkritje vesoljcev le vprašanje časa

Odkritje Nezemljanov je danes bolj verjetno kot v preteklosti in je le še vprašanje časa, je prepričan britanski vodilni astronom, lord Martin Reese.

Po besedah predsednika Kraljeve astronomske družbe, lorda Martina Reesa (na fotografiji), bo odkritje vesoljcev za vedno spremenilo svet in človeštvo. ''Najdba bo spremenila vlogo Zemljanov v vesolju,'' je dejal na znanstveni konferenci o življenju v vesolju v Londonu.
Astronomi že 50 let opazujejo nebo in poslušajo zvoke iz vesolja, vendar so doslej ujeli zgolj statiko. ''Zaradi tehnološkega napredka je zdaj najboljši trenutek za najdbo življenja v vesolju. Odkrijemo lahko oddaljene planete, velike kot Zemlja, ter preverimo, ali so na njih oceani in celine. Ugotovimo lahko celo, kakšno ozračje je na njem,'' je dejal lord Rees.
Poudaril je, da je veliko odkritje že, če najdemo enostavno življenje. ''Verjamem, da so v vesolju inteligentna bitja, ki so tako razvita, da si niti predstavljati ne moremo. Če primerjamo opico in bolj razvitega človeka, bo vesoljec lahko vsaj toliko bolj razvit od človeka,'' je dodal.
vir: 24ur.com1 komentar:

  1. Gospod Lord ima čisto prav,v vesolju so zelo razvita intelegentna bitja .Tudi vesolska plovila obstajajo in imajo izrdno močan pogon na nam neznano silo .Jederska energija ne pomeni nič ,v vesolju poznajo neoničevalno energijo ,ki jo s pridom iskoriščajo.Mi zemljani smo še 1000 let za njim .Toda oni prihajajo k nam in nas preočujejo ,kot mi živali .Skrivajo se v globinah morja in daleč na planetih .

    OdgovoriIzbriši