ponedeljek, 14. junij 2010

Vojaški ukaz: Sestreli NLP!

Ameriški pilot je iz britanske baze poletel z namenom, da bi strmoglavil neznani leteči predmet. Ravno ko je želel streljati, pa je skrivnostni objekt izginil s hitrostjo 12.000 kilometrov na uro.

Dva ameriška vojaška pilota sta poletela, da bi strmoglavila neznani leteči predmet, ki je v času hladne vojne letel nad angleškim podeželjem, razkrivajo tajni dokumenti britanske vlade.

Eden izmed pilotov Milton Torres, ki je danes star 77 let in živi v Miamiju, je povedal, da je bil tik pred izstrelitvijo 24 raket v objekt, ki se je ''gibal zelo nenavadno''. Pojasnil je, da je predmet nekaj trenutkov lebdel na nebu, nato pa se je začel gibati s hitrostjo 12.000 kilometrov na uro. Po preplahu so Torresu naročili, naj o dogodku molči. Skrivnost je ponižno varoval več kot 30 let, njegovo zgodbo pa so objavili na spletni strani Nacionalnega arhiva London.

Torres opisuje, kako je na lep sončen dan maja 1957 iz vojaške baze v Manstonu poletel v svojem reaktivnem letalu F-86 D. ''Takrat sem bil poročnik in dobro sem se zavedal resnosti situacije. Počutil sem se kot enonogi moški v tekmovanju brcanja,'' je dejal. ''Ukazali so mi, naj v NLP izstrelim več raket. Na zalogi sem jih imel 24,'' je dodal. Ko je prispel na cilj, je zagledal ogromen leteči predmet, ki pa je, ko je želel streljati, izginil pred njegovimi očmi.

Takrat ga ni bilo tudi več videti na radarju, zato so mu iz postaje sporočili, da je naloga zaključena. Vrnil se je v bazo, kjer ga je naslednji dan poiskal moški, katerega imena ne pozna. Oblečen je bil v kakovostno obleko, dejal pa naj bi mu, da naj molči. ''Grozil mi je, da bi, če bi javno spregovoril o dogodku, izdal državno skrivnost,'' je zatrdil Torres.

Baloni, oblaki, navadna letala ...

Dokumenti o nenavadnem dogodku ne vsebujejo uradne razlage o incidentu, do katerega je prišlo v času ''prikrite'' napetosti med Zahodom in nekdanjo Sovjetsko zvezo. Takrat so bila letala stalno na preži, saj je svet potihoma trepetal pred morebitnim sovjetskim napadom.

Takrat so oblasti domnevna videnja NLP utemeljevale z baloni, oblaki in povsem običajnimi letali. Torres je povedal, da je na obrazložitev čakal 50 let. ''Nikoli ne bom pozabil. Takrat so mi naročili, naj streljam, še preden sem vzletel. To se prej ni dogajalo,'' je pojasnil.

Poskusno elektronsko vojskovanje?

Strokovnjak za NLP David Clarke sumi, da je bilo videnje del tajnega ameriškega projekta, s katerim so želeli preizkusiti, ali lahko radar zazna letalo, ki ga na nebu sploh ni. ''Morda je bil pilot poskusni zajček v nekakšnem elektronskem vojskovanju, mogoče pa je res videl NLP. V vsakem primeru se je zgodilo nekaj nenavadnega,'' je dejal.
vir: 24ur.com Ni komentarjev:

Objavite komentar