četrtek, 22. julij 2010

Julij 2010; NLP nad Kitajsko 2. del

1. del: Zaradi NLP-ja zaprli letališče na Kitajskem - link

Kot sem že pisal pred kratkim, so v sredo, 7. julija (2010) oblasti na vzhodu kitajske v mestu Hangzhou zaprle letališče Xiaoshan ter še nekaj drugih manjših letališč v okolici in sicer zaradi nezanih letečih predmetov, ki so se pojavili na radarjih, po internetu pa so zaokrožile tud razne fotografije teh NLP-jev, ki so jih v tistem času posneli okoliški prebivalci. O tem incidentu so v zadnjih tednih poročali malodane vsi svetovni mediji, da o straneh, ki se ukvarjajo z preiskovanjem NLP fenomena niti ne govorimo. Kolikor spremljam to, je to verjetno najbolj odmeven NLP dogodek tega leta, morda tudi lanskega. Po mojem mnenju se mu lahko približata samo dva "fenomena" in sicer spirala nad Norveško decembra lani (link) ter ravno tako spiralasta oblika, ki je bila posneta nad Avstralijo začetek prejšnjega meseca (link 1, link 2)

No od te objave pa do danes je minilo že kar skoraj 2 tedna in med tem časom se je zgodilo marsikaj. Kitajski  časopis The Shanghai Daily poroča, da so v četrtek 15. julija znova opazili NLP aktivnost nad mestom Chongqing. Šlo naj bi za objekt v obliki diamanta, ki naj bi več ur lebdel nad mestnim parkom. 

Dve fotografiji tega NLP-ja ter posnetek poročil kitajske televizije o tem dogodku, na žalost brez prevoda (kliknite na fotografije za povečavo!)


V javnost pa je pred nekaj dnevi prišel tudi drugi posnetek NLP aktivnosti nad letališčem v mestu Hangzhou s 7. julija, ki naj bi ga domnevno posnel potnik letala, ki je bilo v tistem času v bližini letališča, ostati pa želi anonimen, zaradi strahu pred kitajsko vlado, ki o tem dogodku ne daje še nobenih izjav.

Kaj o vsem tem pravijo poznavalci?

Kolikor spremljam, si nobeden ne upa 100% podati zaključka, da so fotografije resnične ali pa ponaredki. Pojavljajo se ugibanja, da gre pri tem za testiranje vojaških letal kitajske vojske, molk kitajske vlade pa vse to le še potrjuje. 

Ekspert za vesoljske polete James Oberg (na fotografiji spodaj), ki deluje tudi kot svetovalec televizijske mreže NBC, pravi da fotografija (desno), ki kroži po internetu kot domnevni posnetek kitajskega NLP-ja (matične vesoljske ladje) izgleda bolj kot kakšen novejši helikopterj oz dron, ki jih npr. angleška vlada uporablja v primerih demonstracij, da lažje nadzoruje množice, vendar je zanimivo, da se niti on ne želi točno opredeliti za ali proti - resnično ali ponarejeno.

Tukaj si lahko ogledate še nekaj slikovnega materiala in novejše televizijske novice v angleščini. Vabljeni k komentiranju!

Avtor objave: justa.4t.com (Boštjan)
[kopiranje dovoljeno z navedbo vira]
Kliknite na fotografije za povečavo!

Še ena znana fotografija domnevnega NLP-ja nad letališčem v kitajski provinci Zhejiang

Letališče Xiaoshan v mestu Hangzhou na vzhodu Kitajske

Fotografija NLP-jev nad kitajskim mestom Chongqing (15. julij 2010)

Naslovnica časopisa The Shanghai Daily z dne 9. julija 2010

Še ena domnevna fotografija, ki naj bi nastala v času zaprtja letališča.

Ekspert za vesoljske polete in NLP skeptik James Oberg
1 komentar:

  1. We go through life not knowing what life itself has in stored for us. Thank you for sharing these thoughts. :)

    Best psychic

    OdgovoriIzbriši