sobota, 01. maj 2010

Ali so nezemljani grožnja (Larry King Live / 30. April 2010)

Ta petek (30. April 2010) je bila tema znanega televizijskega šova Larry King Live sledeča: Ali so nezemljani grožnja ("Are Aliens a threat?"). Med drugimi je tokrat Larry King gostil znanega filmskega igralca Dana Aykroyda, ki je znan po tem, da je javnosti razkril svoje verovanje v NLP-je ter da javno podpira organizacijo MUFON (Mutual UFO Network). Med gostujočimi je bil tudi teoretični fizik, ki se tudi velikokrat pojavlja v javnosti, Michio Kaku.

Povod za tokratno temo oddaje je bila izjava "novodobnega Einsteina" Stephena Hawkinga, da bi bil stik z vesoljci lahko poguben. Članek o tem sem pred nekaj dnevi objavil tudi na tem blogu in si ga lahko v slovenščini preberete na tej -povezavi-.


Larry King Live: Are Aliens a threat?
(Vsi trije deli oddaje se nahajajo v spodnjem oknu!)

četrtek, 29. april 2010

Antični nezemljani - dokumentarec

Te tedne se na programu History Channel enkrat tedensko vrti nova serija dokumentarnih oddaj Ancient Aliens (2010). Do sedaj sta sta bila premierno predvajana prva dva dela in sicer prvi del The Evidence ("Dokazi") 20. Aprila ter The Visitors (Obiskovalci) 27. Aprila. Oba dela si lahko v angleškem jeziku ogledate spodaj, potrudil pa se bom, da bodo tukaj na voljo tudi naslednji deli:
Tuesday, April 20, 2010, 8PM - Episode I: The Evidence link
Tuesday, April 27, 2010, 8PM - Episode II: The Visitors 

Tuesday, May 04, 2010, 8PM - Episode III: The Mission
Tuesday, May 11, 2010, 8PM - Episode IV: Closer Encounters
Tuesday,May 25, 2010, 8PM - Episode V: The Return

Priporočam ogled na celozaslonski način.


1. del: The Evidence
2. del: The Visitors


sreda, 28. april 2010

Hawking opozarja: Stik z vesoljci bi bil lahko poguben

Vesoljci skoraj zagotovo obstajajo, a človeštvo bi se moralo izogibati stiku z njimi, saj bi se lahko slabo končalo, meni Stephen Hawking.

Slabo končalo za Zemljane, je prepričan slavni profesor. Vesoljci bi morda preprosto oropali Zemljo njenih virov, nato pa odšli naprej. "Če nas obiščejo vesoljci, bi bil izid podoben Kolumbovemu izkrcanju v Ameriki, ki se ni dobro končal za staroselce," je med drugim povedal v dokumentarcu programa Discovery.
Namesto da bi skušali stopiti v stik z zunajzemeljskimi bitji, bi morali storiti vse, da se izognemo kontaktu z njimi. "Le sami sebe moramo pogledati, da vidimo, kako se lahko inteligentne oblike življenja razvijejo v nekaj, kar ne bi želeli srečati," je pojasnil.
"Mojim matematičnim možganom se zdi razmišljanje o vesoljcih povsem racionalno. Pravi izziv je ugotoviti, kakšni bi vesoljci lahko bili," dodaja. Sam meni, da večino življenja drugje v vesolju verjetno sestavljajo bolj preproste oblike življenja, kot so mikrobi.

Življenje na Evropi in Marsu?
Hawkingovemu prepričanju o obstoju življenja v vesolju se pridružuje tudi profesor Brian Cox. Fizik z univerze v Manchestru predvideva, da bi bili organizmi lahko pod ledom, ki objema Evropo, eno izmed Jupitrovih lun. Vedno več je tudi dokazov o življenju na Marsu, dodaja.


Hawking je vodilni raziskovalec teorije črnih lukenj in nastanka vesolja. 
Prihod vesoljcev primerjal s prihodom Kolumba v Ameriko."Off topic"

Pozdrav!
V zadnjih mesecih sem precej časa posvečal tujim (angleškim) stranem, zaradi česar je trpela ta, slovenska stran, ki je v osnovi namenjena preučevanju NLP fenomena in vsega, kar je z njim povezano. 

Največ svojega truda in prostega časa sem vlagal v internetno stran www.Latest-UFO-Sightings.net, ki je v tujini vse bolj priljubljena. Domnevam da zato, ker jo vsakodnevno dopolnjujem, ker mi je res v veliko veselje in število obiskovalcev že presega vsa moja pričakovanje, ki sem jih imel, ko sem se začel ukvarjati s to stranjo pred kakšne pol leta. Povezava: http://www.latest-ufo-sightings.net

V zadnjem času poskušam vzporedno s to stranjo k življenju spraviti tudi forum o NLP-jih, nezemljanih, zarotah ter starodavnih skrivnosti, v katerega se lahko vključite tudi vi, če vam angleščina ne predstavlja prevelike ovire. Povezava: http://latestufos.forumer.com/

Obenem sem postavil tudi nekakšno spletno trgovino (angleških) knjig, dokumentarcev ter filmov, ki se dotikajo zgoraj navedenih tematik in deluje v povezavi z Amazonom. Povezava: http://ufos-aliens-books.blogspot.com/

V začetku leta sem skupaj sestavil tudi nekakšen arhiv NLP fotografij, ki so nastale med leti 1870 in 2008. Od postavitve te strani je minilo že kar nekaj časa in nabralo se mi je kar nekaj fotografij, tako da bom ob pravi priložnosti tudi to stran še dopolnil. Povezava: http://www.old-ufo-photos.tk/


No, in ker že vsakodnevno spremljam dogajanje na področju NLP-jev ter temu sorodnih tem ter na želje nekaterih bralcev tega bloga in strani, se se odločil, da bom začel vzporedno z vsemi tujimi strani tudi bolje skrbeti za ta blog ter za samo stran Justa.4t, katero ste vsi vabljeni, da si jo ogledate ter preberete  članke, ki so vam zanimivi. Povezava http://justa.4t.com

Obenem vabim vse, da se pridružite skupini NLP Slovenija na Facebooku, ter naprošam vse, ki imajo kakšne članke o temah kot so: NLP, nezemljani, zarote, starodavne skrivnosti, žitni krogi ipd., da mi jih pošljete. Če so iz revij, mi lahko pošljete tudi skenirane. Moj e-mail je še vedno isti: justa.4t@gmail.com


NLP Slovenija on Facebook


Za konec naj dodam še nekaj statistike o najbolj obiskanih straneh, v tekočem letu. V tem blogu so to bile naslednje objave:
1. Marcel Štefančič jr. - Teorije zarote (povezava)
2. Magonia UFO database (povezavahttp://justa4t-novice.blogspot.com/2009/10/magonia-ufo-database.html)
3. Prvič posneta "ugrabitev" živine, Anglija (povezava)

Na strani Justa.4t.com pa so to naslednji članki:
1. Podzemna baza Dulce, Nova Mehika (povezava)
2. Strmoglavljeni NLP - Otočec '66 (povezava)
3. Thomas Castello - intervju (povezava)

Lep pozdrav vsem obiskovalcem!